Case studies and News  ·  04/08/2023
Μια νέα τεχνολογία δίνει λύση σε μια πρόκληση επιθεώρησης

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  

Πριν λίγες μέρες οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα case study επιθεώρησης [integrity inspection] σε κρίσιμο αμυντικό εξοπλισμό. Η Atom Group σε συνεργασία με τη Novosound, εφάρμοσε πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής φάνταζαν αδύνατες με τις διαθέσιμες τεχνολογίες στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία και σε αμυντικές υποδομές της χώρας.

Στα πλαίσια της συνολικής διαχείρισης Physical Asset Management που έχει αναλάβει η Atom για λογαριασμό πελάτη της, η ομάδα ειδικών της Newtron Technologies – ο τεχνικός βραχίονας της Atom Group – και η αντίστοιχη ομάδα με εξειδίκευση σε industrial applications- της Novosound, συνεργάστηκαν σε αυτό το custom project με πολύ συγκεκριμένες και ειδικές απαιτήσεις, ώστε να ανταποκριθούν ως προς τις ανάγκες Inspection μέσα από Non-destructive testing τεχνολογίες.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ένα κρίσιμο αμυντικό asset αποτελεί μεγάλη πρόκληση όσον αφορά το σχέδιο ακεραιότητας και αξιοπιστίας του, λόγω της ποικίλης γεωμετρίας και των δυσπρόσιτων σημείων του. Σε αυτό παρουσιάζονται συχνά διάβρωση, ρωγμές, μηχανικές βλάβες, κατασκευαστικά ελαττώματα ή ακόμα και σφάλματα κατά τη χρήση και πρέπει να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται συνεχώς. Μια απαραίτητη απαίτηση που δεν μπορούσε να εκπληρωθεί με τις διαθέσιμες τεχνολογίες επιθεώρησης έως σήμερα.

Η ΛΥΣΗ

Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε με τη χρήση του κορυφαίου εργαλείου Kelpie της Novosound για τη χαρτογράφηση της διάβρωσης κρίσιμων σημείων – επιτυγχάνοντας αυξημένη ταχύτητα σάρωσης και βελτιωμένη απεικόνιση. Ως μέρος του συνολικού προγράμματος σε θέματα Physical Asset Management που ανέλαβε η Atom Group για λογαριασμό του πελάτη της, η ομάδα ειδικών της Newtron Technologies και η αντίστοιχη ομάδα που ειδικεύεται στις βιομηχανικές εφαρμογές της Novosound, συνεργαστήκαμε σε αυτό το έργο με τις πολύ συγκεκριμένες ειδικές απαιτήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες επιθεώρησης της με τη χρήση νέων τεχνολογιών μη-καταστροφικών δοκιμών.

"Μια εξαιρετική συνεργασία με τη Νovosound και τον Dave Hughes, έφερε μια εφευρετική λύση inspection που μέχρι τώρα φαινόταν αδύνατη".

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Η Ομάδα Atom γνωρίζει ότι κάθε φυσικό στοιχείο έχει τις δικές του απαιτήσεις επιθεώρησης. Η Novosound πρωτοστατεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή αισθητήρων υπερήχων χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνική λεπτής μεμβράνης που ξεπερνά τους περιορισμούς των παραδοσιακών υπερήχων. Μαζί εκπληρώσαμε μια απαιτητική προϋπόθεση επιθεώρησης.

Μέσα από τέτοιες συνεργασίες, μπορούμε να εφαρμόσουμε την πιο δοκιμασμένη τεχνολογική λύση για την πιο αποτελεσματική διαχείριση επιθεωρήσεων σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων. Αυτό το έργο είναι μόνο ένα από τα πολλά που δείχνουν την εξαιρετική εφαρμογή του πλήρως ευέλικτου ελέγχου επιθεώρησης και την αρχή μιας συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ δύο εταιρειών που διαρκώς αναζητούν νέες λύσεις.

Ποια είναι η δική σας πρόκληση στη διαχείριση Integrity & Reliability;
Επικοινωνήστε μαζί μας για να δείτε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τις μεγαλύτερες προκλήσεις επιθεώρησης.

BY Κώστας Γκολφινόπουλος, Managing Director
BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.