01
Ποια είναι η ATOM
GROUP;
02
Γιατί μιλάει για
Physical Asset Management;
03
Ποια η κρυμμένη
αξία;
04
Πώς το εφαρμόζει;
ABOUT
Ποια είναι η
Atom Group?
01 ABOUT

H Atom Group πρωτοπορεί παρέχοντας ένα εύρος δυνατοτήτων Physical Asset Management που εκτείνεται από τη συμβουλευτική και τον σχεδιασμό, έως την παρακολούθηση κατασκευής, λειτουργία και συντήρηση αλλά και τον παροπλισμό ενός φυσικού στοιχείου ή μίας υποδομής. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, και με βαθιά γνώση πάνω στον πλήρη Κύκλο Ζωής ενός φυσικού στοιχείου [Asset Life Cycle], είναι ο στρατηγικός συνεργάτης για πελάτες όπως κυβερνητικές και ιδιωτικές εταιρείες που έχουν στο ενεργητικό τους assets όπως εγκαταστάσεις, μηχανήματα, κτίρια, οχήματα, δίκτυα κα.

Σε ένα διεθνές περιβάλλον με ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το Physical Asset Management, ο επικεφαλής του Ομίλου, Κώστας Γκολφινόπουλος, έχει αποδείξει ότι σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά. Μετά από την επιτυχή και πολυετή πορεία του στον τομέα των Testing, Inspection and Certification [TIC], διαμόρφωσε μια νέα και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση, που συνδυάζει γνώση, στρατηγική, τεχνική υλοποίηση, ειδικές υπηρεσίες και τεχνολογίες και καλύπτει εύρος τομέων και αγορών. Στην Atom Group:

Διαθέτουμε ομάδες συμβούλων, επιστημόνων και τεχνικών, με εξειδικευμένη εκπαίδευση και μακρόχρονη εμπειρία, που μπορούν να προσφέρουν μια συστηματική προσέγγιση σε όλες τις φάσεις ενός έργου διαχείρισης φυσικού στοιχείου.​

Είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε το δικό σας φυσικό περιουσιακό στοιχείο να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, με στόχο τη βελτίωση της συνολικής λειτουργικότητας, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και την εκμετάλλευση της αξίας του.​

Γνωρίζουμε καλά τις πιο αποτελεσματικές μεθοδολογίες και τεχνολογίες, ενώ δεν σταματάμε να αναζητούμε νέες τεχνολογίες αιχμής​.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΜΕΛΟΣ
Η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης έργων της Atom Group είναι ένα σύστημα
πιστοποιημένο κατά ISO 9001, 14001 και 45001 από το Bureau Veritas.
Γιατί μιλάει για
PHYSICAL ASSET MANAGEMENT;
02 ABOUT

Μέσα στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι κάτοχοι ή διαχειριστές φυσικών στοιχείων και υποδομών καλούνται να αντιμετωπίσουν πληθώρα εξωτερικών προκλήσεων, όπως είναι τα έντονα κλιματικά φαινόμενα, η ταχεία αστικοποίηση, οι απειλές ασφαλείας, οι συρρικνωμένοι φυσικοί πόροι, η γήρανση των φυσικών στοιχείων καθώς και το αυξανόμενο κόστος κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης αυτών. Επιπλέον, οι νόμοι και οι κανονισμοί γίνονται πιο αυστηροί ενώ η κοινωνία απαιτεί υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών και πιο βιώσιμες λύσεις.

Χρειάζεται ένας νέος τρόπο διαχείρισης φυσικών περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος ανταποκρίνεται αποτελεσματικά όχι μόνο στις ανάγκες του σημερινού περιβάλλοντος αλλά διασφαλίζει και την μελλοντική βιωσιμότητα των φυσικών σας περιουσιακών στοιχείων.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,
ΤΟ PHYSICAL ASSET MANAGEMENT * ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

*PAM, ορίζεται ως η διαχείριση, παγίων ή μη, φυσικών περιουσιακών στοιχείων, όπως εξοπλισμός και εγκαταστάσεις, που πραγματοποιείται μέσω μιας συστηματικής προσέγγισης και επιχειρηματικής νοοτροπίας με τον πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο και αφορά σε όλο τον κύκλο ζωής ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου, από τη δημιουργία αυτού, τη λειτουργία και συντήρησή του έως την απόρριψή του.

ΕΙΝΑΙ
_ Απαραίτητο
_ Κλειδί για τη μελλοντική βιωσιμότητα
_ Επιχειρηματική κουλτούρα
_ Low cost, high return στρατηγική
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
_ Προαιρετικό
_ Μόνο συντήρηση
_ Μονοδιάστατη τεχνική προσέγγιση
_ Short term στρατηγική
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ • 
Ποια η κρυμμένη
αξία;
03 ABOUT

Η σωστή και συστηματική διαχείριση ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου, όχι μόνο εξασφαλίζει την ακεραιότητα και μελλοντική βιωσιμότητα αυτού, αλλά και ωφελεί πολλαπλώς τον ιδιοκτήτη ή φορέα του:

ΜΕΙΩΝΕΙ
το κόστος λειτουργίας
& συντήρησης
ΑΥΞΑΝΕΙ
τη λειτουργική διαθεσιμότητα
ΜΕΙΩΝΕΙ
πιθανά ρίσκα υγείας
& ασφάλειας
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ
την απόδοση
ΜΕΙΩΝΕΙ
πιθανά νομικά ρίσκα
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ
την ασφάλεια
ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙ
τις περιβαλλοντικές
επιπτώσεις
Πώς εφαρμόζεται?
Γνωρίζουμε τον τρόπο
04 ABOUT

H Atom Group εφαρμόζει το Physical Asset Management μέσα από βασικές και διαπιστωμένες πρακτικές, είτε στο σύνολό τους, είτε επιμέρους ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε έργου και οργανισμού.

Είναι η σωστή εφαρμογή αυτών που διασφαλίζει τη ζητούμενη μέγιστη λειτουργική απόδοση [Operational Performance] του φυσικού περιουσιακού στοιχείου που σας αφορά.

Επιπλέον, με γνώση και εμπειρία πάνω στα στάδια του Κύκλου Ζωής ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου [Asset Life Cycle], και με επαρκή και ακριβή δεδομένα δημιουργεί προσαρμοσμένες λύσεις λύσεις για κάθε φυσικό στοιχείο [Asset-Based Solutions]. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο παρακάτω.

Insights
Γέφυρες: Μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία
Insights  ·  24/01/2022

Γέφυρες: Μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία

Πρακτικά τι εννοούμε λέγοντας βιωσιμότητα φυσικών στοιχείων & υποδομών;
Insights  ·  12/12/2021

Πρακτικά τι εννοούμε λέγοντας βιωσιμότητα φυσικών στοιχείων & υποδομών;

BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.