Μεταφορές & Υποδομές Πετρέλαιο & Φυσικό Αέριο Ενέργεια Ναυτιλία Άμυνα & Ασφάλεια Πολιτισμός Κτίρια & Εγκαταστάσεις Παραγωγικές Βιομηχανίες
MARKETS _ Πολιτισμός
Πολιτισμός
MARKETS

Αναρωτιέστε πως συσχετίζεται ο Πολιτισμός με τη φιλοσοφία Physical Asset Management;

Γιατί τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία του κλάδου σχετίζονται με τη δυνητική οικονομική του προοπτική;

Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, ο τομέας του Πολιτισμού αναγνωρίζονταν ως παράγοντας προσωπικής απόλαυσης. Η δυνητική ανάπτυξη του πολιτισμού και ως κλάδου-βιομηχανίας με ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο είναι πια ξεκάθαρα ορατή και επιθυμητή. Ένας τέτοιος κλάδος όχι μόνο συνεισφέρει για παράδειγμα στον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τις ανακαινίσεις στον κατασκευαστικό τομέα ακόμα και το δίκτυο των μεταφορών, αλλά ενθαρρύνει την καινοτομία και εξελίσσεται σε καίριας σημασίας όσον αφορά την απασχόληση.

Οι πολιτιστικοί, τουριστικοί και δημιουργικοί τομείς ωστόσο ήταν από τους περισσότερους επηρεασμένους από την τελευταία οικονομική κρίση αλλά και την πανδημία, σε θέματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Σε κτίρια, υποδομές και εξοπλισμό αρχαιολογικών χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και στα ίδια τα εκθέματα, αν δεν υπάρξει συντήρηση και προστασία δεν θα μπορούν να διατηρούν την ακεραιότητά τους και να προσφέρουν την αξία τους.

Μόνο μέσω μιας συνολικής προσέγγισης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων [Physical Asset Management, ή PAM] θα μπορέσουν οι φορείς Πολιτισμού [είτε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί] να διασφαλίσουν και κεφαλαιοποιήσουν τα φυσικά περιουσιακά τους στοιχεία, σε συνεργασία με την Atom Group.

Μια προσέγγιση που περιλαμβάνει υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν συνολικά ή μεμονωμένα, από συμβουλευτική στρατηγικού σχεδιασμού, αξιολόγηση κατάστασης μιας πολιτιστικής υποδομής, επιθεωρήσεις και τεχνικούς ελέγχους, έως προγνωστική συντήρηση ή συστήματα ασφαλείας. Υπηρεσίες με στόχο τη διασφάλιση της ακεραιότητας του εκάστοτε φυσικού περιουσιακού στοιχείου και της προσφερόμενης αξίας του.

Η Atom Group, μέσω των ειδικών της, μπορεί να βοηθήσει επίσης κρατικούς ή τοπικούς φορείς να διαχειριστούν με επιτυχία τις διαδικασίες αστικής μεταμόρφωσης, στις οποίες οι πολιτιστικοί θεσμοί διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο.

SOLUTION
Service Market
01
/
02
SOLUTION
Σχεδιασμός και συμβουλευτική ασφάλειας
σε αρχαιολογικούς χώρους
BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.