Μεταφορές & Υποδομές Πετρέλαιο & Φυσικό Αέριο Ενέργεια Ναυτιλία Άμυνα & Ασφάλεια Πολιτισμός Κτίρια & Εγκαταστάσεις Παραγωγικές Βιομηχανίες
MARKETS _ Ναυτιλία
Ναυτιλία
MARKETS

Αντιμετωπίζετε αυξανόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες σχετικά με την ακεραιότητα του στόλου σας; 

Αναρωτιέστε πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το κόστος O&M των πλοίων ή των εγκαταστάσεών σας; 

Μπορεί μέσα από το PAM να διαμορφωθεί ο βηματισμός προς μια βιομηχανία ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα; 

Ένας κλάδος με μεγάλη ένταση κεφαλαίου για την Ελληνική πραγματικότητα, είναι η ναυτιλιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την περίοδο 2020 – 2021, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις πέντε κορυφαίες στον κόσμο ναυτιλιακές χώρες.

Τα πλοία που αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό της βιομηχανίας, είναι πολύ εξελιγμένα περιουσιακά στοιχεία και η συνολική διαχείριση του κύκλου ζωής τους είναι το κλειδί για την απόδοση όλου του στόλου. Το να μπορεί ένα πλοίο να πλεύσει έγκαιρα και με ασφάλεια κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός κερδοφόρου ταξιδιού ή ζημίας. Επομένως, η διαχείριση της αξίας των επιδόσεων των πλοίων είναι διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην πιο ουσιαστική της μορφή.

Παραδοσιακά, ο έντονος ανταγωνισμός τον κλάδο, οδηγεί τη διαχείριση να επικεντρώνεται στη μείωση κόστους παραγωγής, λειτουργίας και συντήρησης. Η αλλαγή της εστίασης με έμφαση στη βελτιστοποίηση του κόστους κύκλου ζωής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να δώσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, με τη σημαντική επερχόμενη απαίτηση για απαλλαγή από τον άνθρακα, υπάρχει μια τεράστια πρόκληση για μετασχηματισμό και αυτό με κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στο προσεχές μέλλον. Σε σύγκριση με τα συμβατικά, τα εναλλακτικά καύσιμα διαθέτουν ιδιότητες που θέτουν νέες, ειδικές προκλήσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται νέα κατανόηση και διαφορετικά συστήματα και λειτουργίες ασφάλειας.

H Atom Group, μέσα από υπηρεσίες επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης, τεχνολογίες παρακολούθησης και απομακρυσμένων συστημάτων καθώς και δυνατότητες δοκιμών και μηχανικής υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και ακεραιότητα μικρών πλοίων έως και τη συντήρηση ολόκληρου στόλου, καθόλη τη διαχείριση του κύκλου ζωής.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες σε συνδυασμό με τη συνολική διαχείριση εγκαταστάσεων όπως τα ναυπηγεία και τα λιμάνια, και του σχετικού εξοπλισμού δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, να λειτουργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, με καλύτερη απόδοση, μειωμένο κόστος και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

SOLUTION
Service Market
01
BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.