Μεταφορές & Υποδομές Πετρέλαιο & Φυσικό Αέριο Ενέργεια Ναυτιλία Άμυνα & Ασφάλεια Πολιτισμός Κτίρια & Εγκαταστάσεις Παραγωγικές Βιομηχανίες
MARKETS _ Παραγωγικές Βιομηχανίες
Παραγωγικές Βιομηχανίες
MARKETS

Ποια είναι τα οφέλη που φέρει το Physical Asset Management στις κρίσιμες Παραγωγικές Βιομηχανίες;

Ποια η διαφορά μεταξύ Λειτουργίας & Συντήρησης [O&M] και μιας ολικής στρατηγικής Physical Asset Management;

Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και δη αυτές που είναι ταυτόχρονα και παραγωγικές βιομηχανίες, έχουν αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες αναταράξεις εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα την παγκόσμια πανδημία, τεράστιες αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σοκ στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανταγωνισμό από νέους παίκτες που έχουν αγκαλιάσει με μεγάλη ταχύτητα τις τάσεις για βιωσιμότητα.

Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για τις παραγωγικές βιομηχανίες αφορά ολόκληρο τον κύκλο ζωής των περιουσιακών στοιχείων των εγκαταστάσεων, όπως εξοπλισμό, εξαρτήματα, γραμμές παραγωγής και τα ίδια τα κτίρια των εργοστασίων. Περιλαμβάνει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη χρήση και τις πολιτικές επενδύσεων και αποεπένδυσης περιουσιακών στοιχείων. Ο στόχος της διαχείρισης είναι να επιτύχει τη μέγιστη αξία από τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία, επομένως το Physical Asset Management [PAM] είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την λειτουργική αριστεία και τη συνολική αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού (Overall Equipment Effectiveness OEE).

Αν και το PAM, συμπεριλαμβάνει τη συντήρηση, στην ουσία την υπερβαίνει. Η συντήρηση αφορά την γρήγορη επίλυση των αστοχιών και με ελάχιστη διακοπή, ενώ η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αφορά τη μείωση των αστοχιών, την επέκταση του κύκλου ζωής του ενεργητικού, τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας σε όλη τη βιομηχανική μονάδα.

Το PAM μπορεί να βοηθήσει τις παραγωγικές βιομηχανίες ώστε αυτές -μεταξύ άλλων- να:

  • πληρούν αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας
  • συμμορφώνονται με τον αυξανόμενο αριθμό κανονισμών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις
  • προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών τους
  • να αντιμετωπίζουν το κυμαινόμενο κόστος ενέργειας,
  • βελτιώσουν τον προγραμματισμό συντήρησης για μείωση του κόστους αυτού,
  • παρακολουθήσουν και διαχειριστούν τη χρήση και την τοποθεσία αποθέματος και εξοπλισμού
  • κάνουν προβλέψεις και προϋπολογισμούς για μελλοντικές αγορές περιουσιακών στοιχείων κλπ.

 

Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στις παραγωγικές βιομηχανίες είναι συχνά μια από τις τελευταίες επιλογές για τη μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης κόστους σε μια ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία λόγω της εγγενούς πολυπλοκότητάς της, ωστόσο είναι δομικό στοιχείο μιας επιτυχημένης στρατηγικής, στο οποίο η ομάδα εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων και τεχνικών της Atom Group, με εξειδικευμένη κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία, και μπορεί να σας βοηθήσει.

SOLUTION
Service Market
01
SOLUTION
Δοκιμαστικοί έλεγχοι και διασφάλιση ποιότητας συστημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.
BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.