Μεταφορές & Υποδομές Πετρέλαιο & Φυσικό Αέριο Ενέργεια Ναυτιλία Άμυνα & Ασφάλεια Πολιτισμός Κτίρια & Εγκαταστάσεις Παραγωγικές Βιομηχανίες
MARKETS _ Ενέργεια
Ενέργεια
MARKETS

Ποια η επίπτωση που φέρουν οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στη διαχείριση των υποδομών του;

Πώς θα αναβαθμιστούν τα τωρινά συστήματα διαχείρισης φυσικών στοιχείων ενέργειας για να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις;

Η επίτευξη άριστων επιδόσεων στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι κρίσιμη σε οργανισμούς ηλεκτρικής ενέργειας και κοινής ωφελείας (P&U). Πολλά περιουσιακά στοιχεία κοινής ωφέλειας που λειτουργούν σήμερα τέθηκαν σε λειτουργία μεταπολεμικά, σε περιόδους επενδυτικής άνθησης. Από τότε, όμως, τα επίπεδα επενδύσεων δε συμβάδιζαν πάντα με την ανάγκη ανάπτυξης ή και αντικατάστασης των περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας και κοινής ωφελείας διανύει μια περίοδο ριζικού μετασχηματισμού, που υποκινείται από την τεχνολογική καινοτομία, όπως είναι τα προηγμένα συστήματα έξυπνων κτιρίων, ή συστήματα ελέγχου σταθμών παραγωγής ενέργειας μεταξύ άλλων. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κινούνται προς μια νέα αλυσίδα αξίας, επαυξημένη και διασυνδεδεμένη με ψηφιακές τεχνολογίες, με ρεύμα και πληροφορίες να ρέουν και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Επιπλέον οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανεμογεννήτριες, γεωθερμία, ηλιακοί συλλέκτες κ.α. είναι τα συστήματα αυτά, στα οποία στρέφεται ο πλανήτης για να απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αυτές οι εκτεταμένες αλλαγές, μεταξύ άλλων, μεταμορφώνουν τον κλάδο της ενέργειας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στα πλαίσια της αναβάθμισής και εκσυγχρονισμού τους, θα κληθούν να προχωρήσουν σε αξιολόγηση της τρέχουσας ωριμότητάς τους σε σχέση ισχύοντα και προσεχή πρότυπα και να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα για να βοηθήσουν στην κατανόηση των χασμάτων μεταξύ των καταστάσεων “ως έχουν” και “μελλοντικά” του συστήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων τους.

Η Atom Group σε αυτήν την πορεία εκσυγχρονισμού, μπορεί να κάνει ακριβή εκτίμηση της τρέχουσας ωριμότητας ως ανεξάρτητος αξιολογητής αλλά και να αναλάβει συγκεκριμένες εργασίες αναβάθμισης, συντήρησης και αποκατάστασης.

SOLUTION
Service Market
01
/
02
SOLUTION
Επιχειρησιακή ετοιμότητα σταθμών ηλεκτροπαραγωγής
& συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
SOLUTION
Αξιολόγηση κατάστασης σε
Πυλώνες Μεταφοράς Ενέργειας και Μετασχηματιστές
BACK
TO TOP
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.